Як вибрати «наповнення» для шафи-купе?

Як вибрати «наповнення» для шафи-купе?
Як вибрати «наповнення» для шафи-купе?
Як вибрати «наповнення» для шафи-купе?
Як вибрати «наповнення» для шафи-купе?
Як вибрати «наповнення» для шафи-купе?

Як вибрати «наповнення» для шафи-купе?

Чи хочете ви купити шафу купе або нову меблі під замовлення, в будь-якому випадку Вам необхідно визначитися з «наповненням» шафи-купе. На відміну від звичайних меблів, шафа купе під замовлення - виріб більш технологічне і вибір «наповнення» тут не обмежується стандартними полицями і висувними ящиками. Всі трохи складніше, але в цілому - краще для Вас, так як Ви самі обираєте для себе необхідні елементи, а значить, самі собі забезпечуєте максимальний комфорт.

У цій статті ми розглянемо основні конструкції, що організують простір шафи, а також відкриємо Вам професійні секрети виготовлення шаф купе, які допоможуть Вам придбати якісну і надійну меблі.

Сучасні шафи-купе побудовані за модульним принципом. На етапі проектування Ви повідомляєте дизайнеру, що мають намір зберігати в шафі-купе. На підставі цієї інформації фахівець виділяє функціональні зони всередині шафи і підбирає оптимальні модулі для кожної. Які саме?

Для зберігання домашнього начиння, текстилю та постільної білизни ідеально підходять полички, які можна зробити з панелей ДСП, покритих шпоном, або натурального дерева, або сітчасті кошики, переваги яких полягають у постійній вентиляції збережених речей і відсутності проблем з пошуком необхідного білизни - через сітку прекрасно видно, де і що знаходиться.

Верхній одяг, ділові костюми, сорочки та светри, футболки, сукні та інше можна повісити в шафу на вішалки, причому окремо для довгого і короткого одягу. Якщо Ваш шафа глибиною менше 580 мм, вішалки рекомендується робити перпендикулярні, інакше одяг просто «не поміститься». Якщо глибина більше 580 мм, то на Ваш вибір - перпендикулярні або прямі. Нерідко висота шафи-купе дозволяє зробити кілька відділень з вішалками для короткого одягу, розташованими один над одним. У цьому випадку буде корисним замовити складну драбинку в шафі-купе, яка допоможе дістатися до верхніх відділень. Вона стане в нагоді і в тому випадку, якщо конструкція Вашої шафи передбачає антресольні полки (як правило, вони виконуються на всю ширину шафи, що дозволяє зберігати на них габаритні речі, наприклад, штучну новорічну ялинку).

Документи, особисті речі і цінності, природно, необхідно приховати від очей сторонніх людей - для цієї мети передбачені висувні ящики в шафі-купе. Вони можуть бути різної форми і розмірів, з вбудованими замками або без таких. Обов'язково проконтролюйте, щоб між висувними ящиками та дверима шафи-купе залишалося достатньо місця, в іншому випадку ручки шухлядок можуть заважати закривати двері шафи. Іноді ящики всередині шафи роблять без ручок - в конструкції передбачають спеціальні виїмки або заглиблення, щоб ящики можна було відкрити.

Для взуття в шафі-купе роблять спеціальні полиці з піддонами, на які стікає вода і бруд з підошви черевиків і туфель. Піддони оберігають полиці шафи від небажаної вологи, легко висуваються і миються. У шафу-купе можна вбудувати і прасувальну дошку - це дуже зручно, так як Вам більше не доведеться виділяти місце для зберігання прасувальної дошки в коморі або кімнаті. Чоловікам буде не зайвим передбачити в шафі спеціальні відділення для зберігання краваток і ременів, дамам - полички для капелюхів та інших головних уборів.

При проектуванні шафи-купе обов'язково уточніть максимальні навантаження на кожен елемент - полички і скриньки, інакше під дією занадто великої ваги вони можуть пошкодитися. Якщо Ви плануєте зберігати на довгих антресольних полицях важкі речі, повідомте про це дизайнеру - він включить в конструкцію шафи-купе додаткові ребра жорсткості, упори і кріплення, щоб під вагою речей довгі полиці не прогинається.

Щоб Вам завжди було зручно користуватися меблями, попросіть зробити додаткове освітлення в шафі зовні або всередині, як Вам здасться зручніше. На цьому ми завершуємо нашу статтю. Залишається побажати Вам зробити правильний вибір і придбати саме ті меблі, які Вам потрібно.

Студія дизайну меблів
«8 КІМНАТ» - це

Виробництво меблів для дому та офісу, багаторічний досвід роботи та гідна репутація серед покупців, індивідуальний підхід до кожного та дизайнерські рішення під різну вікову категорію, гарантія якості!

Безкоштовний замір

Наш менеджер-конструктор не тільки здійснить якісний замір, але й підбере для Вас оптимальну комплектацію, виходячи з Ваших вимог і особливостей експлуатації

Власне виробництво

Ми працюємо без посередників! Власне виробництво з найтехнологічнішим обладнанням дозволяє бути впевненими в найвищій якості меблів. Ми готові запропонувати Вам якісне рішення за доступною ціною!

Європейська якість

Усі комплектуючі меблів, пропоновані нами, відповідають високим стандартам. А багатоступенева система контролю якості дозволяє мінімізувати ризик виникнення яких-небудь дефектів

Партнери

Кронас - Фурнитура и материалы для производства мебели
Вияр - интернет-магазин мебельной фурнитуры. Все аксессуары и материалы для изготовления мебели в Киеве
Мебельная фурнитура: Киев, купить фурнитуру и аксессуары для мебели по лучшей цене
АДС