Кухня з погляду фен-шуй

Кухня з погляду фен-шуй
Кухня з погляду фен-шуй
Кухня з погляду фен-шуй
Кухня з погляду фен-шуй

Кухня з погляду фен-шуй

Фен-шуй - це старокитайської мистецтво, в основі якого лежать принципи організації навколишнього простору таким чином, щоб залучити в будинок удачу і благополуччя. За допомогою цієї філософії можна домогтися багато чого, будь то сфера особистих відносин, або бізнес. У мистецтві Фен-шуй велике значення надається кухні, як місце, що володіє сильною енергетикою.

Фахівці в цій області радять приділити цій кімнаті в будинку особливу увагу, оскільки це приміщення сильно впливає на внутрішній світ людини, що здійснює трапезу, або перебуває в процесі приготування їжі.

При цьому особлива увага давньокитайського мистецтва направлено на розташування кухні відносно півночі сходу-півдня-заходу. Вважається, що ідеальна кухня повинна розташовуватися в Південній або Східній частині житла. Південна сторона пов'язана з Вогнем, а Східна - зі стихією Дерева. При цьому особливого значення набуває момент відділення кухонного простору від інших кімнат квартири, оскільки специфічна енергія цього місця не повинна «перетікати» в інші зони житла. Ще один важливий елемент Фен-шуй відносно кухні полягає в тому, що вхід в це приміщення не має бути видно від вхідних дверей.

Велике значення старокитайська філософія надає висвітленню кухні. Важливо кімнату щодня провітрювати, що в принципі не позбавлене логіки - запахи, що виникають у зв'язку з приготуванням їжі, змішуючись, накопичуючись, народжують неприємне амбре. Згідно Фен-шуй ці «аромати» синтезують негативну енергію, якої на нашій кухні не місце.

Прибирайте з чільних місць колючо-ріжучі предмети, у вигляді ножів, виделок, ці речі можуть притягувати негативну енергію ша, яка не кращим чином позначається на здоров'ї і благополуччі нас і наших близьких.

Реалізуючи на своїй кухні концепцію Фен-шуй, не забувайте і про загальний колористичному вирішенні. Самими кращими квітами для кухні, а також кухонних меблів є зелений, жовтий, коричневий, оранжевий і білий. Слід утримуватися від використання в декорі синього і червоного кольорів, оскільки ці кольори виражають Вогонь і Воду, а ці стихії вже присутні на кухні в іншому вираженні, тому присутність їх в декорі ускладнить і додасть сумбуру в обстановку.

Розташовуючи кухонні меблі та побутову техніку, обов'язково враховуйте значення стихій. При цьому слід пам'ятати, що холодильник, раковина, посудомийна машина відповідають за Воду, а плита, кавоварка, тостер - за Вогонь. Щоб зберегти баланс, важливо не допустити «зіткнення» стихій, тобто, іншими словами, не ставити поряд Вогонь і Воду. Цього можна легко домогтися, поставивши між предметами, які символізують стихії-антиподи дружній обом стихіям предмет, наприклад, дерев'яний шафку. Важлива увага в мистецтві Фен-шуй приділено і формі обіднього столу. Переважно наявність округлої або овальної форми. Плита - це енергетичний центр кухні, її положення має бути, по можливості, центральним. Таке положення цього предмета забезпечить щастя і матеріальне благополуччя вашої родини.

Відзначивши вашу квартиру раціональним зерном філософії Фен-шуй, ви знайдете гармонію у вашій оселі, яка, безсумнівно, пошириться і на інші сфери вашого буття.

Студія дизайну меблів
«8 КІМНАТ» - це

Виробництво меблів для дому та офісу, багаторічний досвід роботи та гідна репутація серед покупців, індивідуальний підхід до кожного та дизайнерські рішення під різну вікову категорію, гарантія якості!

Безкоштовний замір

Наш менеджер-конструктор не тільки здійснить якісний замір, але й підбере для Вас оптимальну комплектацію, виходячи з Ваших вимог і особливостей експлуатації

Власне виробництво

Ми працюємо без посередників! Власне виробництво з найтехнологічнішим обладнанням дозволяє бути впевненими в найвищій якості меблів. Ми готові запропонувати Вам якісне рішення за доступною ціною!

Європейська якість

Усі комплектуючі меблів, пропоновані нами, відповідають високим стандартам. А багатоступенева система контролю якості дозволяє мінімізувати ризик виникнення яких-небудь дефектів

Партнери

Кронас - Фурнитура и материалы для производства мебели
Вияр - интернет-магазин мебельной фурнитуры. Все аксессуары и материалы для изготовления мебели в Киеве
Мебельная фурнитура: Киев, купить фурнитуру и аксессуары для мебели по лучшей цене
АДС